Ben jij een hardloper?
Dan verdien jij dit...

Ga direct naar de producten

Behoud jouw tempo!

Stop de grote schommelingen in jouw tempo. De gegradueerde compressie bij de Shin-Tech houdt je benen in optimale conditie, zelfs tijdens de allerlaatste kilometers.


Maak een goede start

Of je nu een beginner of ervaren hardloper bent, het aanpassen van jouw trainingen veroorzaakt altijd een nieuwe vorm van belasting op jouw lichaam. Met de compressiekousen kun je de mogelijke overbelasting compenseren die kan optreden bij het intensievere trainen. Je kan dus hardlopen zonder geblesseerd te raken.

Altijd klaar voor de volgende training

Je hoeft je niet in te houden omdat jouw benen nog zwaar aanvoelen van jouw vorige training. De gegradueerde compressie heeft een positief effect zowel voor, tijdens en na jouw training, waardoor je zovaak kan trainen als jij wilt.


Compressie die niet aanvoelt als compressie

Jij kan volledig profiteren van alle voordelen van de compressie zonder dat jij het merkt. Onze Shin-Tech hardloopsokken zijn gemaakt van een zeer fijn materiaal dat de medische compressie van klasse II in de stof niet ongemakkelijk, beperkend en te strak zal laten aanvoelen.

Leon Kofoed

OCR Wereldkampioen

Camilla Lykke

AG Lanzarote Iron Man winnaar

Bouchra Lundgren

Ultra Runner 300+ Marathons

Pfff! Het is vervelend...

...om thuis te zitten als 'alle anderen' op pad zijn voor hun hardloopronde.

Je hebt hoogstwaarschijnlijk ooit wel eens een keer een of meer van de onderstaande problemen ervaren als hardloper. Zo niet, dan kom je ze helaas hoogstwaarschijnlijk nog wel tegen als je er niets aan doet.

Verminder scheenbeen ontstekingen

Geef jezelf de meest voor de hand liggende oplossing om jouw scheenbeen ontsteking te behandelen. In de Shin-Tech van Liiteguard is speciaal daarvoor nieuwe innovatieve technologie ontwikkeld.

Achillespeesontsteking verminderen

Wanneer je op ondergronden met verschillende hardheden loopt, ben je extra vatbaar voor een achillespeesontsteking. Daarom hebben we een compressieverhoging rond de achillespees toegevoegd die eventuele pijn en zwelling vermindert.


Blaren verminderen

Met de nieuwe griptechnologie en het zweetafvoerende materiaal verklein je het risico op blaren.


Met de nieuwe anti-sliptechnologie verklein je het risico op blaren. Het ongemak van een blaar zorgt ervoor dat je als hardloper onbedoeld van houding veranderd en daardoor het lichaam op een onbekende manier gaat overbelasten.

Verminder het risico op kramp

De gegradueerde compressie helpt de bloedcirculatie en het zuurstofgehalte van het bloed te verhogen. Dit helpt het risico op krampen tijdens het hardlopen te minimaliseren.


Verminder het risico op blauwe nagels

Tijdens de lange trainingen stoten veel hardlopers hun tenen tegen de punt van hun hardloopschoenen. Daarom zijn compressiekousen van Liiteguard uitgerust met anti-sliptechnologie om het wegglijden in de schoen te minimaliseren.

Veel meer dan alleen hardloopsokken!

Met onze 3 innovatieve hardloopsokken krijg je de meest geavanceerde hardloopsokken dat op de markt is. Bij alle sokken hebben wij geen concessies gedaan wat betreft het aantal functies en de kwaliteit.

Medisch goedgekeurde compressie

Medisch goedgekeurde compressie

In de Shin-Tech en Pro-Tech sokken van Liiteguard gebruiken we de nieuwste technieken op het gebied van compressietechnologie. Dit betekent dat ze worden gebreid als gegradueerde compressie, medische klasse II.

Dit type compressie heeft een versterkend effect op het bloedvat pompfunctie. Dit betekent dat het de bloedcirculatie verhoogt en het bloed meer zuurstof geeft en afvalstoffen sneller uit de spieren haalt.

Compressie als geheel heeft ook als effect dat spieren sneller warm worden tijdens een activiteit, wat blessures helpt te voorkomen.

Daarnaast vind je bij de producten een extra compressie aan de achillespees. Deze verbetering is ontworpen om de trillingen te verminderen die tijdens de activiteit in de pees zullen optreden. Deze trillingen veroorzaken microtrauma in de achillespees en zijn een van de belangrijkste factoren bij de gevoeligheid en ontsteking van de achillespees. Door het verminderen van de trillingen zorgt het er voor dat de schade veroorzakende vochtophoping bij de achillespees wordt afgeremd.

Baanbrekende scheenbeen technologie

Aan de binnenkant van de sok bevindt zich aan beide zijden van het scheenbeen een puntige siliconencoating, die zich bevindt in de gebieden waar je pijn ervaart als je last hebt van scheenbeen. De siliconen moeten de spieren en pezen stimuleren die dicht bij het scheenbeen zitten, waardoor de pijn wordt verlicht die kan worden geassocieerd met hardlopen. De pijn die het scheenbeen ervaart, is meestal het ergst tijdens de landingsfase tijdens het hardlopen, en vooral als je op harde ondergrond rent. Compressie in de kous kan de trillingen in het weefsel verminderen, wat ook een positief effect kan hebben op de pijn in het onderbeen.

Als u lijdt aan scheenbeenklachten, zult u merken dat de schokken tijdens het hardlopen een pijnreactie veroorzaken. De lokale stimulatie van de spieren en pezen, gecombineerd met de compressie, die de oscillaties in het weefsel vermindert, kan dit verhelpen.

Innovatieve enkeltechnologie

Innovatieve enkeltechnologie

Om enkelblessures te bestrijden zijn twee factoren van belang. De eerste is mechanische ondersteuning, de andere is sensorische feedback.

U vindt mechanische ondersteuning in alle compressieproducten van Liiteguard. De ondersteuning zelf komt van de stof en de druk die het op de enkel uitoefent. Dit zorgt voor extra bescherming en stabiliteit. 

We hebben in onze PRO-TECH sok de zintuiglijke feedback die je rond je enkel krijgt te vergroten via de technologie die in de sok is ingebouwd. Door lokale dichtheid en kleine prikkels van de binnenste siliconen willen we de sensorische input verhogen, zodat je hersenen de beste informatie hebben om een ​​actie uit te voeren. We willen met name jouw vermogen om jouw enkel te beschermen tijdens het sporten vergroten, omdat de verhoogde sensorische feedback jou een beter gevoel geeft van jouw voetpositie. Vooral als het in een extreme positie komt die mogelijk schadelijk kan zijn.

Antislipzool en zweetafvoerendsportmateriaal

Bij alle Liiteguard producten vind je een anti-slipzool die zorgt voor een optimale grip in je voetbalschoenen. 

De zool heeft een siliconencoating. Dit zorgt voor grip met de zool van de schoen, waardoor je beter contact maakt met de binnenkant van de schoen.

De sokken zijn ook gemaakt van een materiaal dat zweet sneller van de huid afvoert dan katoen, wat in veel normale voetbalsokken voorkomt. Dit houdt je voet droog en in combinatie met de siliconencoating, vermindert het, het risico op blaren aanzienlijk.