Ben je een handballer?
Dan verdien jij dit...

Ga direct naar de producten

Minder pauzes!

U kent misschien het gevoel van vermoeide benen en dat je moet worden vervangen. Met de nieuwe Liiteguard-sokken krijg je de kans om meer op het veld te doen en minutenlang cruciaal te zijn.

Beter contact met het veld!

Krijg een beter gevoel van de locatie van uw voeten door een optimale pasvorm die u maximaal contact geeft voor schoenen en ondergrond.


Maak scherpere wendingen

Met Liiteguard's sokken vermijd je uitglijden en krijg je de kans om nog scherper te worden in je wendingen.

Houd de vaart erin!

Wanneer je naar de reservebank gaat, worden je spieren automatisch koud. Maar met Liiteguard's sokken blijf je lekker warm en ben je 100% klaar om weer gewisseld te worden


Is het de moeite waard om geblesseerd te raken?

Een blessure kan bepalen of u uw volledige potentieel kunt benutten en de door u gestelde doelen kunt bereiken. Omdat u met een blessure uw uren op het veld verkort terwijl u uw tijd had kunnen besteden aan het bereiken van uw doelen.

Verminder achillespeespijn

Als handbalspeler word je door de harde vloer blootgesteld aan veel schadelijke trillingen. Deze zorgen er voor dat uw achillespees wordt beschadigt tijdens het landing en springen. Met Liiteguards achillespees technologie krijg je maximale ondersteuning rondom je achillespees. Med Liiteguards akillessene teknologi får du en maksimal støtte omkring din akillessene.

Verminder door je enkel gaan

Krijg vertrouwen in uw start en verandering van richting!


De nieuwe enkeltechnologie van Liiteguard is speciaal ontworpen om meer warmte rond je spieren en pezen te geven en om je enkel stabiel te houden.


Verminder scheenbeenontsteking

Net als bij de achillespees word je als handbalspeler blootgesteld aan het scheenbeen door de harde vloer.


De nieuwe scheenbeen-technologie van Liiteguard is speciaal ontworpen om dit te verminderen

Veel meer dan alleen handbalsokken

Je krijgt de kans om 2 unieke handbalsokken te krijgen, speciaal ontworpen om je spel op het veld te optimaliseren

Medisch goedgekeurde compressie

Medisch goedgekeurde compressie

In de  SHIN-TECH en PRO-TECH sokken gebruiken we de nieuwste technieken op het gebied van compressietechnologie. Dit betekent dat SHIN-TECH wordt gebreid als gegradueerde compressie binnen medische klasse II.

Dit type compressie heeft een versterkend effect op de aderpompfunctie. Dit betekent dat het de bloedcirculatie verhoogt en helpt het zuurstof in het bloed te krijgen en de afvalstoffen uit de spieren.

Compressie als geheel heeft ook het effect dat spieren sneller warm worden tijdens een activiteit, wat blessures helpt voorkomen.

Daarnaast vind je bij beide producten een extra compressie aan de achillespees. Deze versterking is ontworpen om de trillingen te verminderen die tijdens de activiteit in de pees zullen optreden. Deze trillingen creëren microtrauma in de achillespeesen zijn een van de belangrijkste factoren bij de pijn en  ontsteking van de achillespees. Door het verminderen van de trillingen wordt de schade veroorzakende vochtophoping bij achilles ook geremd.

Innovatieve enkeltechnologie

Innovatieve enkeltechnologie

Om enkelblessures te bestrijden zijn twee factoren van belang. De ene is mechanische ondersteuning, de andere is sensorische feedback.

U vindt mechanische ondersteuning in alle compressieproducten van Liiteguard. De ondersteuning zelf komt van de stof en de druk die het op de enkel uitoefent. Dit zorgt voor extra veiligheid en stabiliteit wanneer u scherpe wendingen moet maken. 

In de  PRO-TECH sok hebben we geprobeerd de sensorische feedback die je om je enkel krijgt te vergroten. Dit komt via de technologie die in de sok is ingebouwd. Door plaatselijke beklemming en kleine prikkels van de binnenste siliconen willen we de sensorische input verhogen, zodat je hersenen de beste omstandigheden hebben om een ​​actie uit te voeren. In het bijzonder willen we uw vermogen om uw enkel te beschermen tijdens het sporten vergroten, omdat de verhoogde sensorische feedback u een beter gevoel van uw voetpositie geeft. Vooral als het in een extreme positie komt die mogelijk schadelijk kan zijn.

Innovatieve scheenbeentechnologie

Aan de binnenkant van de SHIN-TECH is er aan beide zijden van het scheenbeen een puntige siliconencoating, die zich bevindt in de gebieden waar je pijn ervaart als je lijdt aan scheenbeen. De siliconen moeten de spieren en pezen stimuleren die dicht bij het scheenbeen zitten, waardoor de pijn die kan ontstaan ​​door handbalactiviteit wordt verlicht. 

Als u lijdt aan een scheenbeenblessure, zult u merken dat u tijdens het hardlopen een pijnreactie veroorzaakt. De lokale stimulatie van de spieren en pezen, gecombineerd met de compressie, die de oscillaties in het weefsel vermindert, kan dit verhelpen.

Antislipzool en zweetafvoerendsportmateriaal

In alle Liiteguard producten vindt u een antislip zool die optimale grip in uw handbalschoenen. 

De zool heeft een puntige siliconencoating. Hierdoor ontstaat er meer grip met de zool in schoenen, waardoor je beter staat,wat een beter contact geeft met de schoenen en de ondergrond.

De sokken zijn ook gemaakt van een materiaal dat zweet sneller weg van de huid afvoert dan katoen, wat bij veel normale handbalsokken voorkomt. Dit houdt je voet droog en in combinatie met de siliconen coating, vermindert het risico op blaren aanzienlijk.