CE

Gebruikershandleiding Manual 

Bedankt voor het kopen Liiteguard Scheenbeschermers.

Lees de volgende informatie zorgvuldig voor gebruik:

De CE-markering op uw beveiligingsinrichting betekent dat het is onderworpen aan een EU-type onderzoek beoordeling in overeenstemming met de eisen van Verordening (EU) 2016/425 en moet worden beschouwd als een 2e CAT. Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen middelrisico's (PBM).

De door de fabrikant opgestelde EU-conformiteitsverklaringen zijn beschikbaar op de volgende link:

www.liiteguard.nl/pages/CE

De prestaties van uw scheenbeschermers zijn geverifieerd door RICOTEST Notified Body No. 0498 (Via Tione 9, 37010 Pastrengo - Verona - Italië) op basis van een laboratoriumtestprocedure die is uitgevoerd volgens de technische eisen van de eisen

EN 13061:2009.

De scheenbeschermer is een grootte GROOT en is geschikt voor een persoon met een hoogte van 170-180 centimeters, en biedt de aanbevolen bescherming aan een persoon dienovereenkomstig. Als uw hoogte minder dan 170 centimeter of meer dan 180 centimeter is, raden we u niet aan deze scheenbeschermer te gebruiken.

De Liiteguard shinguards komen in een standaard platte vorm die moet worden gegoten om u te passen. Dit kan vrij gemakkelijk worden gedaan door het volgen van de eenvoudige stappen hieronder. Wij raden u aan om deze zorgvuldig te lezen en ook onze instructies video te bekijken (www.liiteguard.nl/pages/scheenbeschermers) voor het vormen van de scheenbeschermers. Als je jonger benteen 18 jaar oud, raden wij u ten zeerste aan om een volwassene om hulp te vragen bij het gietproces.

Hoe je je scheenbeschermers vormen:
  1. giet kokend water in een kom met een platte bodem
  2. zet de scheenbeschermer in het water
  3. wanneer het transparant wordt is het klaar om te worden gegoten (dit duurt 45-60 seconden)
  4. gebruik een vork of een ander metalen voorwerp om de scheenbeschermer uit de kom te tillen
  5. pak de scheenbeschermer op het einde met de kleine nok en plaats het op de gewenste plek op het onderbeen
  6. laat de scheenbeschermer op het spel, terwijl het afkoelt totdat de scheenbeschermer wordt weer wit, wat betekent dat het plastic heeft zijn harde structuur terug gekregen als voorafgaand aan de verwarming (dit duurt 5-6 minuten)
  7. schil de cover van het kleefschuim en plaats het schuim aan de binnenkant van elke scheenbeschermer

Door het gietproces biedt de shinguard je een perfecte custom fit, en de shinguard is klaar voor gebruik, gedragen onder een standaard kwestie van lange voetbalsok.

Hoewel de scheenbeschermer is getest en gecertificeerd, houd er rekening mee dat een scheenbeschermer u slechts tot op zekere hoogte zal beschermen. De scheenbeschermer zal u beschermen tegen de meeste verwondingen als gevolg van kicks in de opleiding en spel, maar geen shinguard kan volledige bescherming bieden tegen letsel.

Wij raden u ten zeerste aan om de afmetingen, dikte en grootte van de scheenbeschermer niet te wijzigen. Mocht u ervoor kiezen om dit toch te doen, houd er rekening mee dat de bescherming van de scheenbeschermer dienovereenkomstig zal afnemen tot de veranderingen die u moet aanbrengen (bijvoorbeeld als u besluit om de scheenbeschermer te snijden om de grootte en het gewicht te minimaliseren). 

In het algemeen raden we aan dat moet de grootte van uw scheenbeschermer afwijken van de oorspronkelijke grootte (bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval), dan moet u een nieuw paar nodig om de optimale bescherming te herwinnen.

De scheenbeschermer is gemaakt van een soort plastic genaamd 2-oxepanone homopolymeer, die kan worden gevormd bij verhitting tot een temperatuur boven de 60 graden celcius. Als gevolg van deze worden geadviseerd om uw scheenbeschermers niet op te slaan in een klimaat waar de temperatuOpnieuw overschrijdt 50 graden celcius.

De scheenbeschermer kan met de hand worden gewassen met zeep en water geen hotter thAN 50 graden celcius, en kan worden gedroogd door de lucht of door het gebruik van een handdoek.

Het materiaal in de scheenbeschermer zal na verloop van tijd niet verzwakken.

Desondanks adviseerden wij u om uw scheenbeschermers regelmatig te inspecteren, om ervoor te zorgen dat ze nog steeds de vereiste bescherming bieden. Mocht u merken dat u scheenbeschermers zijn beschadigd tot een uitbreiding waar de plastic shell is geperforeerd in een of meer gebieden, raden wij u aan om een nieuw paar scheenbeschermers te kopen. Dit is ook het geval als u tijdens uw inspectie ruwe of scherpe randen in de scheenbeschermer vindt. In het algemeen adviseren wij de aankoop van een nieuw paar scheenbeschermers, als het beschermde gebied op enigerlei wijze heeft verschillen van toen u de scheenbeschermers gekocht.  

 

CE-MARKERING UITLEG:

 

CE uitleg